20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Koolhovens Keuze: Superhelden

Masterclass van Martin Koolhoven + Film: Batman (1989)

Regie: Martin Koolhoven Speelduur: 196 min

Regisseur Martin Koolhoven (Brimstone, Oorlogswinter), een van de bekendste Nederlandse filmmakers, keert terug naar DNK voor de tweede editie van Koolhovens Keuze. Hierin neemt Martin je iedere drie maanden mee op reis – door middel van door hem gekozen fragmenten – door de filmgeschiedenis aan de hand van een door hem gekozen filmheld(in) of thema. Aansluitend wordt een bijpassende film getoond, door Martin Koolhoven zelf uitgekozen. Een ticket geeft toegang tot de masterclass en de film. Tijdens deze editie staat het thema ‘Superhelden‘ centraal.

“De superheldenfilm domineert al anderhalf decennium Hollywood, tot groot verdriet van veel filmmakers. Martin Scorsese, Francis Ford Coppola, Ken Loach, David Cronenberg, Alejandro Iñárritu en Ridley Scott fulmineerden er al tegen en Bong Joon-ho gaf wel een héél originele reden op waarom hij nooit een superheldenfilm zou maken: hij kan er niet tegen om naar mensen in strakke kleding te kijken. Je zou zeggen dat het een volledig nieuw fenomeen is, maar de superheld loopt al zo’n honderd jaar rond in het Amerikaanse culturele landschap. Vanavond kijk ik naar de meest interessante films in het genre, dat dus al een tijdje bestaat.” – Martin Koolhoven

Na de masterclass en een korte pauze is het tijd voor de filmklassieker Batman (1989), van regisseur Tim Burton en met Michael Keaton als Batman. De film wordt ingeleid door Martin Koolhoven.

Programma
19:30 – 20:30     Masterclass door Martin Koolhoven (live aanwezigheid van Martin Koolhoven)
20:30 – 20:50     Pauze
20:50 – 23:10     Film Batman + inleiding (let op: de film wordt vertoond zonder ondertiteling)

Let op: Na de film heb je de mogelijkheid om na te praten met Martin Koolhoven, blijf dus vooral nog even hangen na de film!

Batman (1989, met Michael Keaton als Batman)
Op negenjarige leeftijd is Bruce Wayne getuige van de brute moord op zijn welgestelde ouders. Volkomen uit het veld geslagen zweert hij zijn hele leven in dienst te stellen van de strijd tegen het kwaad. Overdag is hij een excentrieke miljonair, maar zodra de duisternis valt verandert hij in Batman en gaat hij op pad om te waken over de inwoners van Gotham.