20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Koolhovens Keuze: Oorlog in Film

Masterclass - Martin Koolhoven

Regie: Martin Koolhoven Speelduur: 195 min

Regisseur Martin Koolhoven (Brimstone, Oorlogswinter), een van de bekendste Nederlandse filmmakers, keert terug naar DNK voor de tweede editie van Koolhovens Keuze. Hierin neemt hij je iedere drie maanden mee op reis door de filmgeschiedenis aan de hand van een door hem gekozen filmheld(in) of thema. Aansluitend wordt een bijpassende film getoond, door Martin zelf uitgekozen. Een ticket geeft toegang tot de masterclass en de film. Tijdens deze editie staat het thema ‘Oorlog in Film‘ centraal.

“Het is wellicht cynisch, maar ik ben bang dat dit thema over een paar maanden nog steeds relevant zal zijn, wat er ook staat te gebeuren de komende tijd. Oorlog is helaas van alle tijden en dat proberen we vanavond te weerspiegelen aan de hand van diverse bekende en minder bekende filmfragmenten.” – Martin Koolhoven

Na de masterclass en een korte pauze is het tijd voor de filmklassieker Platoon (winnaar van 4 Oscars), van regisseur Oliver Stone. De film wordt ingeleid door Martin Koolhoven.

Programma
19:30 – 20:30     Masterclass door Martin Koolhoven (live aanwezigheid van Martin Koolhoven)
20:30 – 20:50     Pauze
20:50 – 23:10     Film Platoon + inleiding (let op: zonder ondertiteling)

Platoon
De jonge, naïeve Amerikaan Chris Taylor gaat bij het leger om in de Vietnamoorlog te vechten. In de jungle van Vietnam belandt de onervaren soldaat in een gruwelijke strijd tegen de vaak onzichtbare Vietcong. Door de angst, uitputting en conflicten binnen de compagnie verliest Chris gaandeweg zijn grip op de realiteit. En daarmee ook zijn menselijkheid.