20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Koolhovens Keuze: Eurocrime

Martin Koolhoven

Regie: Martin Koolhoven Speelduur: 214 min

Regisseur Martin Koolhoven (Brimstone, Oorlogswinter) is een van de bekendste Nederlandse filmmakers en hij komt naar DNK voor Koolhovens Keuze. Zijn films zijn samen goed voor 16 gouden kalveren, 30 nominaties en veel internationale filmprijzen. In Koolhovens Keuze neemt hij je iedere drie maanden mee op reis door de filmgeschiedenis aan de hand van een door hem gekozen filmheld(in) of thema. Aansluitend wordt een bijpassende film getoond, door Martin zelf uitgekozen. Een ticket geeft toegang tot de masterclass en de film.

Tijdens deze editie staat het thema ‘Eurocrime’ centraal, een thema waar hij in het tweede seizoen van het tv-programma De Kijk van Koolhoven al een aflevering aan wijdde.

Ik had daar voor mijn gevoel zó weinig tijd! Ik heb zelfs hele landen buiten beschouwing moeten laten! Het is dus tijd voor deze aanvulling. Maar ook de poliziesco, krimi en policier verdienen meer aandacht, verdorie. Vergeet Hollywood, let’s get dangerous.” – Martin Koolhoven

Na de masterclass en een korte pauze kan je genieten van een inleiding en de film RocknRolla, van regisseur Guy Ritchie.

Programma
19:30 – 20:30     Masterclass door Martin Koolhoven (live aanwezigheid van Martin Koolhoven)
20:30 – 20:50     Pauze
21:10 – 23:04     Film RocknRolla (let op: zonder ondertiteling)

RocknRolla
Als de Londense onderwereld lucht krijgt van de aanwezigheid van Russische gangsters, is men extra alert. Dan komt er plots een interessante deal boven water, waarmee miljoenen te verdienen vallen. Vanuit alle uithoeken verschijnen de geïnteresseerden, waaronder: een geduchte gangster (Gerard Butler), een misdaad topstuk (Tom Wilkinson) en een sexy accountant (Thandie Newton).

 

selecteer datum en tijd

NL = Nederlands gesproken | OV = Originele Versie (met Nederlandse ondertiteling) | LSR = Laser Vision
Let op: Tickets zijn uitsluitend online te koop | Een speelweek loopt van donderdag t/m woensdag. Eerstvolgende update: