20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Klondike (16 jr.)

World Views

Regie: Maryna Er Gorbach Speelduur: 100 min Genre: drama,oorlog

Op 17 juli 2014 schoten pro-Russische separatisten vlucht MH17 boven het oosten van Oekraïne uit de lucht. Het is tevens de dag waarop Klondike begint. In de omgeving en op het erf van Irka en Tolik’s boerderij liggen brokstukken van het vliegtuig. Bovendien heeft een slecht gerichte raket van de separatisten een groot gat in hun huis geslagen. Maar ondanks aandringen van haar man, wil de hoogzwangere Irka niet vluchten. Terwijl Irka en Tolik verloren verder leven, bromt de oorlog in Oost-Oekraïne door op de achtergrond. Als steeds meer dorpelingen zich bij de seperatisten aansluiten wordt de situatie snel onhoudbaar. Wie is te vertrouwen? En wanneer is het te laat om te vluchten?

Regisseur Maryna Er Gorbach schetst met Klondike een beeld van de impact van een oorlog op de burgers die plots in een gevarenzone wonen. De film, die ook de Oekraïense inzending voor de Oscars is, werd voltooid vóór de Russische invasie in Oekraïne in maart 2022, maar is nog even relevant. Een droog absurdisme sluipt Gorbachs film in, maar dat maakt de realiteit niet minder huiveringwekkend.

Let op: De wettelijke leeftijdskeuring, 16 jaar, wordt strikt nageleefd. Ben je jonger dan 16 jaar? Dan heb je helaas geen toegang bij voorstellingen van 16 jaar en ouder, ook niet onder begeleiding van een volwassene. Ter controle wordt om legitimatie gevraagd.