20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Kleuterbios: Jubileum-editie

De Gruffalo & De Slak en de Walvis

Speelduur: 67 min

Op zondag 25 september is het weer tijd voor een Kleuterbios met deze keer niet één maar twee toffe films! Vanwege het jubileumweekend hebben we namelijk de korte films ‘De Gruffalo’ en ‘De Slak en de Walvis’ voor jullie op het programma staan én dat is natuurlijk niet alles, want er is ook extra veel te doen voordat de film begint en tijdens de pauze!

Kom vanaf 10.15 uur genieten van een springkussen, laat je schminken, ga lekker kleuren, maak je eigen Gruffalo-dier van strijkkralen, ga op de foto bij het Green Screen, les je dorst met ranja (of koffie/thee voor de ouders), kijk om 11.00 uur de films en krijg na de film een mooi filmdiploma mee naar huis. En dat alles voor de speciale jubileumprijs van €5,-! Dat mag je toch niet missen?

De Kleuterbios is speciaal voor kinderen die voor de eerste keer naar een bioscoopfilm gaan. De kinderen gaan de bioscoopbeleving ervaren en krijgen na afloop een echt filmdiploma. Tijdens de voorstelling wordt het geluid van de film iets gedempt en het zaallicht blijft gedeeltelijk aan. Niemand hoeft dus bang te zijn in het donker!

De Gruffalo
De Gruffalo vertelt het magische verhaal van een muis die een wandeling door het bos maakt op zoek naar nootjes. Wanneer hij drie roofdieren tegenkomt, een vos, uil, en een slang, die hem allemaal willen opeten, moet de dappere muis zijn verstand gebruiken om te overleven. Hij kondigt aan dat hij een ontmoeting heeft met een monster met vreselijke trekken, een ‘Gruffalo’, en de drie roofdieren raken elk in paniek en rennen weg. De muis is nog meer ervan overtuigd dat er niets is dat hem kan raken, althans dat denkt hij. Wanneer hij oog in oog komt te staan ​​met het verschrikkelijke schepsel uit zijn dromen, de Gruffalo zelf, moet de muis diep graven om te ontsnappen aan het gevaar en vind eindelijk rust in het bos.

De Slak en de Walvis
In de onwaarschijnlijke vriendschap tussen een ambitieuze zeeslak en een bultrug, ontdek de kracht van de zee het gevaar van te dicht bij de kust zwemmen…
Kan de slak de walvis redden als hij in een afgelegen baai strandt?

jubileumweekend

In het weekend van 22 tot en met 25 september viert cultureel centrum De Nieuwe Kolk (DNK) haar 10-jarig bestaan. Onder de noemer ‘Het kolkt in Assen’ worden er vele activiteiten georganiseerd. Deze jubileum editie van de Kleuterbios is onderdeel van het 10-jarig Jubileumweekend van De Nieuwe Kolk.

Kom jij de wereld ontdekken in De Nieuwe Kolk tijdens het jubileumweekend? Kijk voor het gehele programma op dnk.nl/10jaar.