20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

KersVers Documentaire 2023

Podium

Regie: diverse regisseurs Speelduur: 77 min

Een selectie van de beste korte films van afgelopen jaar. In KersVers zie je de beste vrouwelijke filmmakers van morgen. Zij maken kans op de IFA-prijzen voor Beste Nederlandse Film 2023, die wordt uitgereikt door juryleden Werner Borkes, Sanne Rovers en Omar Larabi.

Jongen van hout
Eva Oosterveld | Nederland | 24 min
De veertienjarige Stijn belandde een jaar geleden in een crisis. Hij stopte met school en verbrak uit schaamte voor zijn situatie het contact met zijn moeder. Tijdens een leertraject bij een sociale werkplaats heeft hij openhartige gesprekken met zijn begeleider heeft over wat hij meemaakt, zijn onzekerheden en zijn toekomst. Binnenkort hoopt Stijn weer naar school te gaan. Hij hoopt hiermee anderen te kunnen laten zien dat hij zijn leven heeft gebeterd en zijn omgeving trots te kunnen maken. Om dit voor elkaar te krijgen zal hij weerstand moeten bieden tegen zijn patronen van vroeger.

LOUDER! SO I CAN HEAR YOU
Laura Bokhoven | Nederland | 30 min
In deze documentaire roadmovie zet een verborgen verhaal over de overleden vader van de filmmaakster een reis in het heden in gang. Onderweg vermengt het landschap zich met een poëtische dialoog tussen vader en dochter en dienen voorbijgangers als raadgevers in het rouwproces en de zoektocht naar haar vaders verleden.

Baas in eigen zak
Lynn Deen | Nederland | 24 min
Wordt het niet tijd dat mannen Baas in eigen zak worden? In deze fragmentarische documentaire duiken we in drie verhaallijnen waarin jonge mannen de confrontatie aangaan met hun eigen vruchtbaarheid, verantwoordelijkheden en de man-vrouwverhoudingen die onze huidige maatschappij definiëren. Krijsende kinderen, slapeloze nachten en nooit meer spontaan een avondje stappen met je vrienden: Voor veel jonge mannen is de komst van een onverwachte baby de ultieme nachtmerrie. Je sluit hiermee een onbezorgde fase van je leven af. Een fase van aanklooien en opbouwen, van jong zijn. Maar als het op seks aankomt, lijken mannen vooral te genieten van de lusten zonder de lasten. Vaak vertrouwen zij immers volledig op de anticonceptie die hun bedpartner gebruikt, wat hen in een gevaarlijke afhankelijkheidspositie plaatst. Want in hoeverre kan je als man volledig vertrouwen op die ene one-night-stand? Hoeveel autonomie heb je als man over je eigen zaad? Zijn condooms en sterilisatie de enige twee opties om het heft in eigen hand te nemen?