Instinct (16 jr.)

Spotlight

Instinct (16 jr.)

Bij ons te zien vanaf:

07 mrt 2020

Cast:

Carice van Houten, Marwan Kenzari

Regie: Halina Reijn

Speelduur: 98 min

Genre: Drama

In dit indringende regiedebuut van Halina Reijn ontmoet psychologe Nicoline (Carice van Houten) bij haar nieuwe baan in een tbs-kliniek zedendelinquent Idris (Marwan Kenzari). Na vijf jaar behandeling voor ernstige seksuele misdrijven staat Idris op het punt om voor het eerst met onbegeleid verlof te gaan. Nicoline vertrouwt het niet en probeert zijn proeftijd te verlengen. Maar hoe meer tijd ze met de charismatische Idris doorbrengt, hoe groter de verleiding tot een verhouding. Een heel gevaarlijk machtsspel.

Dicht op de huid gefilmd, balanceert deze psychologische thriller tussen lust en angst, tussen aantrekken en afstoten. Instinct ging in wereldpremière op het Filmfestival in Locarno en was de officiële Nederlandse Oscarinzending.

Let op: De wettelijke leeftijdskeuring, 16 jaar, wordt strikt nageleefd. Ben je jonger dan 16 jaar? Dan heb je helaas geen toegang bij voorstellingen van 16 jaar en ouder, ook niet onder begeleiding van een volwassene. Ter controle wordt om legitimatie gevraagd.

selecteer datum en tijd

 

Een speelweek loopt van donderdag t/m woensdag. Iedere maandag vanaf 17:00 staat het programma voor de komende speelweek online. Volgende update: MA 24 FEB