20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Harry Potter And The Philosopher’s Stone (20 Jaar)

DNK Classics

Regie: Chris Columbus Speelduur: 152 min Genre: avontuur,fantasie

Maandag 22 november 2021 is het precies 20 jaar geleden dat ‘Harry Potter and the Philosopher’s Stone’ in Nederland in de bioscoop werd uitgebracht. Warner Bros. Pictures brengt daarom de film tijdelijk terug in de bioscoop zodat fans en nieuwkomers het prille begin van de epische filmreeks kunnen (her)beleven op het witte doek.

De Harry Potter-filmreeks was een enorm succes en trok in Nederland in tien jaar bijna 12 miljoen bezoekers naar de bioscoop.

Harry Potter and the Philosopher’s Stone is de betoverende verfilming gebaseerd op de wereld-bestseller van J.K. Rowling. Op zijn elfde verjaardag verneemt Harry Potter dat zijn overleden ouders twee machtige tovenaars waren en dat hij zelf ook over magische krachten beschikt. Hij krijgt zijn opleiding aan Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Daar begint het avontuur van zijn leven. Harry blijkt eenware hoogvlieger in Zwerkbal en speelt een spannend schaakspel met levende schaakstukken op weg naar een ontmoeting met een zeer duistere magiër. Voor alle liefhebbers en fans van Harry Potter begint dit magische avontuur op Perron 9 ¾.

Let op: De Rijksoverheid verplicht bezoekers vanaf 13 jaar om bij hun bezoek de QR-code van hun coronatoegangsbewijs te tonen, in combinatie met een geldig identiteitsbewijs (vanaf 14 jaar). Deze QR-code, op je smartphone of in print, kan online en telefonisch worden opgevraagd. Lees hier meer over het Coronatoegangsbewijs.

Deze film staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets