20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Fluisteraars

Podium

Regie: Saskia Jeulink Speelduur: 25 min Pauze: nee

Wat gebeurt er met je werk als je er niet meer bent? Wie ontfermt zich daarover? Dat vroeg beeldend kunstenaar Loes Heebink zich af toen er plotseling een collega overleed, kort na de opening van een gezamenlijke tentoonstelling. Ze nam het heft in eigen hand en besloot haar eigen kunst te recyclen. Fluisteraars is een korte documentaire over vergankelijkheid en kwetsbaarheid in handen van drie noordelijke beeldend kunstenaars: Loes Heebink, woonachtig in Drenthe, en Henk Kraayenzank en Gjalt Blaauw uit Groningen.

Saskia Jeulink is met Fluisteraars opnieuw te gast op IFA. Eerder was haar documentaire Weg uit de stad (2021), geregisseerd met Tom Tieman en genomineerd voor Beste Groninger Film, op het festival te zien. Met Symfonie voor de Veenkoloniën (2015) wist ze deze prijs al te verzilveren. Als betrokken noordelijke filmmaker richt Jeulink graag de camera op verhalen uit de omgeving.

———-

Fluisteraars gaat tijdens IFA in première in aanwezigheid van de kunstenaars en regisseur Saskia Jeulink. Na afloop is er gelegenheid tot napraten in de foyer.

selecteer datum en tijd

NL = Nederlands gesproken | OV = Originele Versie (met Nederlandse ondertiteling) | LSR = Laser Vision
Let op: Tickets zijn uitsluitend online te koop | Een speelweek loopt van donderdag t/m woensdag. Eerstvolgende update: