20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Corsage

Spotlight

Regie: Marie Kreutzer Speelduur: 115 min Genre: drama,biografie

Elisabeth Amalie Eugenie (Vicky Krieps), beter bekend als Sisi, is beeldschoon en wordt aanbeden als keizerin van Oostenrijk, hertogin van Beieren en koningin van Hongarije. Maar haar status gaat niet alleen gepaard met overmatige luxe. Sisi voelt zich eenzaam en rusteloos, en wordt na haar veertigste verjaardag gezien als ‘oudere vrouw’. Ze worstelt met haar rol als publiek bezit en de hoge verwachtingen van anderen, hoewel ze ook naar die bewondering hunkert. Vol overgave probeert ze een uitweg te vinden uit zowel haar beklemmende korset als het keizerlijk paleis, waarvan de muren steeds dichter op haar afkomen.

Met Corsage steekt de Oostenrijkse regisseur Marie Kreuzer de kostuumfilm in een nieuw en moderner jasje. Ze stapt af van de gepolijste Sisi die we kennen en geeft alle ruimte aan een vrouw die vastzit in haar rol, maar ernaar smacht om vooral zelf te bepalen wie ze is. Vicky Krieps fantastische acteerprestatie leverde haar tijdens het festival in Cannes volledig terecht de prijs op voor Beste Actrice.

Op zondag 12 maart leidt schrijver en journalist Tatjana Almuli de film in, die wordt vertoond in samenwerking met het online filmplatform Cinetree.