Carne

IFA - On Demand (Gender Benders)

Camila Kater| Brazilië| 2019 | 12 min

Hoe kijk jij naar het lichaam van een vrouw? En hoe kijk je als vrouw naar jouw eigen lichaam? In Carne vertellen vijf verschillende vrouwen over hun persoonlijke relatie met hun lichaam en hoe die relatie in het huidige wereldbeeld past.

Door middel van voice-overs leren we de vrouwen kennen. Openhartig vertellen ze over de positieve en negatieve ervaringen die hun beeld over hun eigen lichaam gevormd hebben. Hun woorden worden kracht bijgezet door uiteenlopende animaties van vrouwelijke animators, die werken met verschillende texturen en materialen zoals verf, aquarel, klei, 35mm film en digitale bewerkingen. Ze leggen uit hoe dat beeld de relatie met hun lichaam beïnvloedt heeft en hoe die relatie zich door de jaren heeft ontwikkeld. Thema’s zoals ouder worden, de menopauze, overgewicht, menstruatie en objectificatie worden met frisse blik besproken. Carne biedt herkenning én verrast ook, en niet alleen vanwege de bijzondere vorm.

Carne was in 2019 te zien tijdens de eerste editie van DocuDonna en werd op filmfestivals over de hele wereld met maar liefst eenendertig prijzen bekroond.

Ondertiteling: Engels

LET OP: Kaarten koop je via de website van IFA
koop hier kaarten

selecteer datum en tijd

zo 07 mrt
  • 23:59 | On Demand

Op dit moment is de bioscoop gesloten (kijk hier voor alle coronamaatregelen). Een speelweek loopt van donderdag t/m woensdag. I.v.m. de nieuwe maatregelen, zal uiterlijk MA 15 MRT het programma online staan. Update is dus niet op: