Camille

World Views

Camille

Bij ons te zien vanaf:

07 mrt 2020

Cast:

Nina Meurisse, Bruno Todeschini, Grégoire Colin, Augustin Legrand

Regie: Boris Lojkine

Speelduur: 90 min

Genre: Drama

Krachtig, waargebeurd verhaal over de 26-jarige Franse fotograaf Camille Lepage (Nina Meurisse), die in 2013 haar reis door de Centraal Afrikaanse Republiek moest bekopen met de dood. In het land woedt een burgeroorlog tussen christenen en moslims. De idealistische, dappere Camille is overtuigd dat haar werk het verschil kan maken. Haar vasthoudendheid en grenzeloze energie brengen haar naar het hart van de oorlog, maar ook naar een vroegtijdig einde.

Regisseur Boris Lojkine (Hope) laat aan de hand van origineel fotomateriaal van Lepage op indringende wijze de realiteit en complexiteit van oorlog zien. Ook bespreekt het de moeilijkheden van een oorlogsfotograaf, want wat hebben de slachtoffers er nou echt aan om te worden vastgelegd?

Inspired by true events, this film follows the persistent French war photographer Camille, who, at twenty-six, travels to the heart of the brutal Central African Republic’s civil war.

Engels ondertiteld
Met inleiding door Rosan Breman (Movies that Matter).

 

Een speelweek loopt van donderdag t/m woensdag. Iedere maandag vanaf 17:00 staat het programma voor de komende speelweek online. Volgende update: MA 17 FEB