Aurora

Spotlight

Aurora

Bij ons te zien vanaf:

08 mrt 2020

Cast:

Mimosa Willamo, Amir Escandari, Oona Airola

Regie: Miia Tervo

Speelduur: 106 min

Genre: Drama, Komedie, Romantiek

De Finse Aurora ontmoet in een snackbar de Iraanse vluchteling Darian. Ze denkt snel van hem af te zijn, maar Darian zoekt een manier waarop hij en zijn dochter een verblijfsvergunning kunnen krijgen. Losgeslagen Aurora heeft daar totaal geen trek in. Ze feest liever, en zoekt een weg uit haar armzalige leventje terwijl ze haar alcoholprobleem negeert. Als Darian haar wanhopig geld aanbiedt om een vrouw voor hem te vinden, gaan ze samen op zoek. Tijdens hun zoektocht bloeit de band tussen de twee onverwachts op.

Ondanks zware thema’s valt er veel te lachen in dit sympathieke verhaal van regisseur Miia Tervo en verrast ze met haar aanpak van het vaak clichématige romcom-genre.

Engaging and funny love story in which party animal Aurora helps Iranian refugee Darian in search for a Finnish wife, in order to ensure a green card for him and his daughter.

Engels ondertiteld

Inleiding door Loes Brinkman (Noordelijk Film Festival)

selecteer datum en tijd

 

Een speelweek loopt van donderdag t/m woensdag. Iedere maandag vanaf 17:00 staat het programma voor de komende speelweek online. Volgende update: MA 24 FEB