Antigone

Spotlight

Antigone

Bij ons te zien vanaf:

08 mrt 2020

Cast:

Nahéma Ricci, Nour Belkhiria, Rawad El-Zein, Rachida Oussaada, Hakim Brahimi, Paul Doucet, Antoine Desrochers

Regie: Sophie Desraspe

Speelduur: 109 min

Genre: Event

Moderne bewerking van de tragische mythe van Antigone, dochter van Oedipus. De jonge Nahéma Ricci maakt veel indruk als de strijdbare tiener Antigone, die op jonge leeftijd met haar oma, zus en twee broers van Algerije naar het Canadese Montreal vluchtte. Ze is een uitstekende leerling, maar haar broers belanden in de criminaliteit. Als de jongste broer wordt opgepakt en dreigt te worden uitgezet, verzint Antigone een onwaarschijnlijk plan om hem uit de gevangenis te krijgen. Ze neemt het op tegen de autoriteiten, vanuit een onvoorwaardelijke liefde en loyaliteit naar haar familie en een groot rechtvaardigheidsgevoel. Ook als ze hierdoor zelf zwaar in de problemen komt.

In deze sterke film van Sophie Deraspe (A Gay Girl in Damascus) moet Antigone een keuze maken tussen haar familie en het recht - net als haar naamgenote uit de Griekse mythologie. Deze frisse interpretatie van het klassieke verhaal biedt een actuele kijk op hedendaagse politiek en activisme en sleurt je volledig mee - niet voor niets is Antigone uitgeroepen tot Best Canadian Feature Film (TIFF) en is het de officiële Oscarinzending van Canada.

Modern adaptation of the Greek tragedy Antigone about choosing between your family or the law, and the age-old battle against fear and inhumanity.

Engels ondertiteld

 

Een speelweek loopt van donderdag t/m woensdag. Iedere maandag vanaf 17:00 staat het programma voor de komende speelweek online. Volgende update: MA 17 FEB