20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Derde Dinsdag met Sinan Can

Verhalen uit het Midden-Oosten

Genre: Special

Dinsdag 18 april staat de Derde Dinsdag in het teken van verhalen uit het Midden-Oosten. Niemand minder dan onderzoeksjournalist en documentairemaker Sinan Can is te gast. Can werkte onder andere als onderzoeksjournalist voor het tv-programma ‘Zembla’. Daarnaast heeft hij jarenlang verslag gedaan van de oorlog en conflicten in het Midden-Oosten.

Voor zijn televisiewerk ontving Sinan in 2016 de ereprijs ‘Journalist voor de Vrede’. Deze prijs kreeg hij voor zijn series ‘De Arabische Storm’ en ‘Bloedbroeders’. Recentelijk won hij tweemaal ‘De Tegel’, namelijk in 2021 én 2022. De Tegel is de belangrijkste Nederlandse prijs voor journalistiek. Afgelopen jaar won hij deze prijs in de categorie Interview met zijn documentaire ‘Retour Kalifaat’. Voor deze documentaire trok Can naar Syrië waar Islamitische Staat werd verslagen en sprak hij met enkele Europese IS’ers over hun kijk op het regime.

Sinan Can kent dus als geen ander de verhalen uit het Midden-Oosten. Tijdens de Derde Dinsdag vertelt hij over zijn werk en deelt hij indrukwekkende verhalen. Ook zal hij het publiek meenemen in het verhaal achter zijn meest recente documentaire ‘Sinan op zoek naar het paradijs’. In deze tv-serie gaat hij samen met documentairemaker Thomas Blom op ontdekkingstocht door het Midden-Oosten, op zoek naar de mooiste landschapen, meest kleurrijke mensen en de verborgen schatten.

Ben je lid van Bibliotheek DNK? Dan krijg je korting op deze activiteit. Nog geen lid? Klik dan hier voor informatie over onze lidmaatschappen.

Tip: Op 4 april is Olaf Koens, correspondent Midden-Oosten voor RTL Nieuws, te gast in INKT.  Hij vertelt over zijn werk en zijn nieuwste boek ‘Alle Oekraïners die ik ken’. 

selecteer datum en tijd

prijzen

Rang 1

  • Normaal € 6,00
  • Lid Bibliotheek € 3,00