20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

BoekenFEST’24

Met Royce de Vries, Marcel van Roosmalen & Eva Hoeke, Ronald Giphart & Elle van Rijn

Genre: Literair

Welkom bij het BoekenFEST van DNK, hét feestelijke startschot voor de Boekenweek. In navolging van het thema van de Boekenweek van dit jaar, ‘Bij ons in de familie’, belooft het BoekenFEST een avond te worden vol inspiratie, verwondering en verkenning van het familieleven in de literatuur.

Laat je meevoeren door de familieverhalen, terwijl je geniet van de optredens van bekende schrijvers. Je hoeft geen keuzes te maken tussen de auteurs; je kunt alle optredens bijwonen. Tijdens de avond verzorgt Boekhandel Van der Velde de boekverkoop. De schrijvers schuiven uiteraard aan om de boeken te signeren.

Naast de boeiende schrijversoptredens biedt het Theatercafé een scala aan activiteiten. Maak je eigen familie, test je culturele kennis tijdens de gezellige pubquiz en ervaar de betovering van de Magic Entertainer. En dit is slechts een greep uit het programma!

De avond wordt afgesloten met een spetterende afterparty op het toneel van de Grote Zaal, waar Tangarine, de tweelingbroers oorspronkelijk uit Assen, zorgt voor een muzikaal hoogtepunt.

Kortom, het BoekenFEST belooft dit jaar weer onvergetelijk te worden. Nieuwsgierig? Scroll deze pagina door voor het gehele programma.

Comfort en Premium leden profiteren bij dit evenement van 50% korting op de tickets, wat betekent dat een tickets €7,50 is. De kortingsoptie is automatisch zichtbaar wanneer je ingelogd bent in je DNK account. Nog geen lid? Klik dan hier voor informatie over onze lidmaatschappen.

Met medewerking van Van der Velde boeken

Deze activiteit staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van onze activiteiten ga je naar agenda & tickets

Royce de Vries

Aangrijpend programmaonderdeel van het BoekenFEST is het interview met Royce de Vries die met zijn boek ‘Ik beloof je dat ik honderd word’ zijn debuut maakt als schrijver. Zijn werk onthult het geheime logboek van zijn vader Peter R. de Vries die als vertrouwensman van kroongetuige Nabil B. verslag doet van het Marengo-proces. Dit leidde uiteindelijk tot de tragische aanslag op zijn leven. In het logboek is Peter R. aan het woord. Parallel hieraan geven de dagboekfragmenten van Royce een diepgaand inzicht in de familieman Peter. Deze vertellingen onthullen niet alleen de turbulente negen dagen na de aanslag, maar ook intieme momenten, passies en de bijzondere relatie tussen een vader en een zoon.

‘Ik beloof je dat ik honderd word’ is een emotionele reis door familiebanden, loyaliteit, en het maken van de juiste keuzes in het leven.

Marcel van Roosmalen & Eva Hoeke

Ontdek op het BoekenFEST het dynamische schrijverskoppel Marcel van Roosmalen en Eva Hoeke. Van Roosmalen is journalist, columnist en schrijver. Hij staat bekend om zijn droge humor en maakte eerder met Gijs Groenteman de succesvolle theatervoorstelling ‘De Pannekoekencaravan’ en het tv programma Media Inside. Daarnaast heeft hij de bundels ‘TOTAAL’ en ‘TOTAAL 2’ uitgebracht. In mei ligt ‘TOTAAL 3’ in de boekhandel. Hoeke is eveneens journalist en columnist. Ze schrijft onder meer voor De Volkskrant en LINDA en was tafeldame bij De Wereld Draait Door. In februari verschijnt haar nieuwe boek ‘Zandweg 17’. In de boeken die het duo samen heeft geschreven, zoals ‘De stad, de kroeg en de man’ en ‘Als het maar niet op ons lijkt’ nemen ze je mee in verhalen over het alledaagse leven, doorspekt met humor.

Marcel en Eva, die momenteel met de voorstelling ‘Zandweg 17, Wormer’ in het theater staan, delen tijdens het BoekenFEST niet alleen hun unieke kijk op het leven, maar ook hun gedeelde passie voor het geschreven woord.

Ronald Giphart & Elle van Rijn

Duik vervolgens in de familiebanden met Ronald Giphart en Elle van Rijn aan de hand van hun boek ‘Een familie & een Griekse god’. Het verhaal, dat een vervolg is op ‘Vier wandelaars & een Siciliaan’, voert je naar Kreta waar de familie van Alphen op een wandelvakantie gaat. Wandelen blijkt niet alleen goed voor de benen, maar ook voor de familierelaties. ‘Een familie & een Griekse god’ is een indringend drama die de diepste geheimen van een familie blootlegt.

Naast dit alles spreken we Ronald Giphart ook over het boek ‘Dat maakt ons helemaal niets uit’ dat hij samen met zijn zoon schrijft en later dit jaar verschijnt.