Opening tentoonstelling Mahina

Opening tentoonstelling Mahina

Op zondag 16 september wordt de tentoonstelling ‘Mahina, een ode aan de Molukse vrouw’ in het cultuurportaal van De Nieuwe Kolk geopend. De tentoonstelling laat portretten en verhalen zien van echtgenotes en dochters van de Molukse militairen die ooit dienden in het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger. Deze vrouwen worden beschouwd als de dragers van de Molukse cultuur. Maar juíst zij bleven decennialang op de achtergrond. De tentoonstelling ‘Mahina’ doorbreekt de stilte met, behalve portretten, ook verschillende persoonlijke verhalen van deze Molukse vrouwen. Over hun erfgoed, afkomst, emancipatie, dromen en ambities.

De opening wordt omlijst door de meisjesdansgroep ‘Nona Nona Ambiona’ en met een gesprek met de makers van de tentoonstelling: Collectief Teru (Atêf Sitanala, Jaïr Pattipeilohy en Lesli Taihuttu). Na de opening kun je onder het genot van een hapje en een drankje de tentoonstelling bekijken. Reserveer je gratis ticket online of aan de balie van DNK.

Voorafgaande aan de opening van de tentoonstelling, om 13.30 uur, is Dinah Marijanan, schrijfster van het boek ‘Njonja’ te gast bij Kolkende Taal. Zij zal vertellen over het boek ‘Njonja’ en over haar leven aan de hand van haar favoriete boeken. Ook Kolkende Taal is gratis te bezoeken, reserveer nu je ticket!