20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Bloeddruk meten

Mei Meet Maand

Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kun je elke donderdag*, vrijdag en zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf (gratis) je bloeddruk komen meten.

Belang van meten
Het is belangrijk om je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar vergroot wel de kans op een hartinfarct of beroerte. Vanaf je 40ste stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Voel je je gezond, ook dan kun je een hoge bloeddruk hebben. Daarom roept de Hartstichting mensen op om vanaf hun 40ste elk jaar hun bloeddruk te meten. Ook als die nu goed is. Als het nodig is, kun je zelf met leefstijl tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. DNK ondersteunt deze oproep van de Hartstichting.

1 op 3 (30-70 jaar) heeft hoge bloeddruk
Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk hebben, en daarmee een verhoogde kans hebben op hart- en vaatziekten. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet 40% niet dat zij een verhoogde bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders. Meten is daarom belangrijk. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting in de maand mei openbare meetpunten in door het hele land. De Nieuwe Kolk is een van deze locaties.

Persoonlijk
De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Daarnaast krijg je ook concrete tips en adviezen over wat je zelf kunt doen om je bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden. Wil je meer lezen over dit onderwerp, kijk dan op hartstichting.nl.

*m.u.v. Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag en tijdens de tijdelijke sluiting van de bibliotheek van 9 t/m 13 mei.

Deze activiteit staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van onze activitieten ga je naar agenda & tickets