Kolkende Taal

Kolkende Taal (5)

Op zondag 27 januari staat de talkshow Kolkende Taal in het teken van Ziekte & Gezondheid. Presentatrice Diana de Groot gaat in gesprek met Sander de Hosson, Mariska van Gennep en Marjolijn van Kooten. Dit zijn stuk voor stuk gasten die in hun leven en werk dicht bij dit thema staan. 

De eerste gast, Sander de Hosson, is longarts in het Wilhelmina Ziekenhuis en auteur van het boek 'Slotcouplet', dat over zijn ervaringen van een longarts gaat. Daarnaast is Mariska van Gennep te gast. Zij schreef columns over de ziekte (ALS) van haar man, Sjonny van der Tuin, en wat dit betekende voor haar en haar gezin. Deze columns zijn gebundeld in het boek 'ALS heb je niet alleen'. De derde gast tijdens de eerste helft van de middag is Marjolijn van Kooten. Van Kooten is cabaretière en maakt psychiatrisch cabaret. Ze staat op donderdag 11 april in Theater DNK met de voorstelling 'Ik zie de bui al hangen'. Hierin gaat ze in op onderwerpen zoals moedeloosheid, angst en depressie. Van Kooten zal een aantal nummers uit haar repertoire ten gehore brengen.


'Kolkende Taal'
In ‘Kolkende Taal’ komen interessante gasten aan het woord die bekend zijn vanuit de literatuur, de politiek of de theaterwereld. Zij gaan aan de hand van boeken met presentatrice Diana de Groot in gesprek over hun leven en werk. Gasten tot nu toe waren onder anderen Jörgen Raymann, Dominique van der Heyde, Marjan Berk, Henk Westbroek, Jacques d’Ancona, Aart Staartjes, Max Westerman en Rosita Steenbeek. De gesprekken worden afgewisseld door livemuziek. ‘Kolkende Taal’ is een uur vol interessante gasten, boeiende verhalen en bijzondere boeken in een ontspannende setting. Het resultaat? Een uniek gezellige zondagmiddag. ‘Kolkende Taal’ wordt opgenomen voor RTV Drenthe, daarom is reserveren (per editie) gewenst.

Na een korte pauze gaat Kolkende Taal tijdens de tweede helft van de middag om 15.30 uur verder met nog meer interessante gasten (o.a. Rosa Timmer). Maak ook dit mee en bestel hier je kaarten