Kolkende Taal

Kolkende Taal (4)

Tijdens de tweede helft van deze zondagmiddag zijn er interessante gasten in Kolkende Taal. Rosa Timmer, Saakje Mulder en Annemarie Bleeker zijn te gast en gaan met presentatrice Diana de Groot in gesprek over hun leven en werk. Waarbij het thema Ziekte & Gezondheid de rode draad van de gesprekken is.

Rosa Timmer is journaliste en columniste voor het Dagblad van het Noorden en schuwt er niet voor om in haar columns over haar persoonlijke leven te vertellen. Zo schrijft ze regelmatig over de gezondheid van haar vader en haarzelf. Timmer vertelde eerder al eens in Kolkende Taal over Jan Wolkers. Dit interview is hier terug te zien.

De tweede gast is Saakje Mulder, directeur van Lifelines. Lifelines is een medisch onderzoeksprogramma dat sinds 2016 van ruim 167.000 inwoners uit Drenthe, Groningen en Friesland data en lichaamsmateriaal verzameld. Dit vormt een database aan onderzoeksmateriaal waar onderzoekers uit de hele wereld gebruik van kunnen maken.

De derde gast, Annemarie Bleeker, is schrijver, beeldend kunstenaar en fotograaf. Bleeker heeft onder andere het boek 'Trijp' geschreven, dat over een militair gaat die PTSS heeft.

"Na zijn thuiskomst uit oorlogsgebied wordt hij geconfronteerd met onbegrip en minachting en verlies hij gaandeweg alle grond onder zijn voeten. Om te ontsnappen aan zijn ondraaglijke bestaan vertrekt Simon naar Schotland, op zoek naar de waarheid." (bron: annemariebleeker.nl)

De gesprekken met de gasten worden afgewisseld met een aantal optredens van Marjolijn van Kooten. Van Kooten is cabaretière en staat in het theater met haar voorstelling Ik zie de bui al hangen'

'Kolkende Taal'
In ‘Kolkende Taal’ komen interessante gasten aan het woord die bekend zijn vanuit de literatuur, de politiek of de theaterwereld. Zij gaan aan de hand van boeken met presentatrice Diana de Groot in gesprek over hun leven en werk. Gasten tot nu toe waren onder anderen Jörgen Raymann, Dominique van der Heyde, Marjan Berk, Henk Westbroek, Jacques d’Ancona, Aart Staartjes, Max Westerman en Rosita Steenbeek. De gesprekken worden afgewisseld door livemuziek. ‘Kolkende Taal’ is een uur vol interessante gasten, boeiende verhalen en bijzondere boeken in een ontspannende setting. Het resultaat? Een uniek gezellige zondagmiddag. ‘Kolkende Taal’ wordt opgenomen voor RTV Drenthe, daarom is reserveren (per editie) gewenst.