Kolkende Taal

DNK i.s.m. RTV Drenthe

Kolkende Taal (1)

Net als de eerste editie op deze zondagmiddag, staat deze 'Kolkende Taal' ook in het teken Nederland Leest. Het thema van Nederland Leest is Voeding, daarom gaat 'Kolkende Taal' over voeding en lifestyle. 

Een van de gasten is Marije Sietsma die onder andere diverse kookboeken heeft geschreven. Waaronder 'Maak van de noot een deugd' (over koken met kruidnoten), 'Het grote stampotboek' en 'Koken met karamel'. Naast dat ze schrijver is, is Marije Sietsma freelance journalist, tekstschrijver en heeft ze haar eigen eenmansuitgeverij Loopvis. Andere boeken waar ze aan mee heeft gewerkt zijn: 'De nieuwe wildernis', 'Goed zoet! Bakken zonder suiker' en 'Artie Farty'

De tweede gast is actrice Bien de Moor, die een invloedrijke kunstverzamelaar (Bambi Pelecano) speelt in de voorstelling 'Dorian' van het NNT. Dorian heeft een obsessie met jeugdigheid, die door Bambi als een mogelijkheid wordt gezien om haar sterrendom nieuw leven in te blazen. Daarnaast komt Natascha Puper. Zij is yogadocent en geeft vanuit haar eigen yogaschool (Yin Yoga Medical) de cursussen 'yin yoga' en 'Het Eigen-Wijze lichaam', een preventieve en gezondheid bevorderende cursus. 

Verder vertolkt het muzikale duo May & June een aantal prachtige liedjes.

'Kolkende Taal'
In 'Kolkende Taal' komen interessante gasten aan het woord die bekend zijn vanuit de literatuur, de politiek of de theaterwereld. Zij gaan aan de hand van boeken met presentatrice Diana de Groot in gesprek over hun leven en werk. De gesprekken worden afgewisseld door livemuziek en een item waarin een spraakmakende Nederlander wordt opgezocht. ‘Kolkende Taal’ is een uur vol interessante gasten, interessante verhalen en bijzondere boeken in een ontspannende setting. Het resultaat? Een uniek gezellige en boeiende zondagmiddag. ‘Kolkende Taal’ wordt opgenomen voor RTV Drenthe, daarom is reserveren (per editie) gewenst.

Kom ook naar de eerste editie van Kolkende Taal op deze zondagmiddag. Beide edities staat in het teken van Nederland Leest met als thema Voeding. Bestel hier je gratis entreeticket(s). 

Gratis exemplaar
Als bezoeker aan Kolkende Taal ontvang je deze zondag een gratis exemplaar van het boekje ‘Je bent wat je leest’.