Kolkende Taal

DNK i.s.m. RTV Drenthe

Kolkende Taal (1)

In oktober is het voor de 15e keer de ‘Maand van de Geschiedenis’; dit is het grootste geschiedenisevenement in Nederland. Natuurlijk besteedt ook Kolkende taal er weer alle aandacht aan. Niemand minder dan Nelleke Noordervlietauteur van het essay voor de 'Maand van de Geschiedenis', komt vertellen over haar leven en werk.

Daarnaast is Dinah Marijanan te gast. Zij is schrijfster van het boek Njonja. "Dit boek is een eerbetoon aan Njonja Soumokil. Een vrouw, die als echtgenote van de tweede president van de Republik Maluku Selatan, grote offers heeft moeten brengen," aldus uitgever Van Stockum.

De derde gast deze middag is Ferry Sieders van het Drents Archief. Als publieksmedewerker weet hij alles van de Drentse geschiedenis, en hij is betrokken bij de nieuwe website allekolonisten.nl, waar iedereen op zoek kan gaan naar voorouders die in de Koloniën van Weldadigheid hebben gezeten.

In Kolkende Taal gaat presentatrice Diana de Groot in gesprek met de gasten over hun favoriete boeken en wat deze voor hun leven en werk betekenen. De gesprekken worden afgewisseld door livemuziek en je maakt nader kennis met Peter R. de Vries. Jetze Dam gaat namelijk bij hem op bezoek. Dit interview wordt getoond tijdens Kolkende Taal. 

Feestelijke opening tentoonstelling
Aansluitend aan Kolkende Taal (15.00 uur) wordt de tentoonstelling ‘Mahina, een ode aan de Molukse vrouw’ geopend. De opening wordt omlijst door de meisjesdansgroep ‘Nona Nona Ambiona’ en met een gesprek met de makers van de tentoonstelling: Collectief Teru (Atêf Sitanala, Jaïr Pattipeilohy en Lesli Taihuttu). Na de opening kun je onder het genot van een hapje en een drankje de tentoonstelling bekijken. Reserveer je gratis ticket online of aan de balie van DNK

Heb je zin in een uniek gezellige en boeiende zondagmiddag? Kom dan naar Kolkende Taal én de opening van de tentoonstelling (toegang gratis).

Kolkende Taal wordt opgenomen voor RTV Drenthe.