Kolkende Taal

Kolkende Taal

Dit seizoen zal Kolkende Taal in een vernieuwde versie te beleven zijn. Tijdens een gezellige zondagmiddag in het Leescafé van de Bibliotheek hoor je alles over de wereld van film, theater en literatuur. Er zijn vier rondes: als bezoeker kies of je ze allemaal wilt bijwonen of een aantal naar keuze. Tijdens elke ronde gaat presentatrice Cunera van Selm in gesprek met haar gasten en ontstaan er boeiende gesprekken over hun werk en leven. Ook de Kolkende Taal huisband is nieuw; Leon Moorman, winnaar van het Drèents Liedtiesfestival 2019, zal het programma muzikaal omlijsten.

Tussen de rondes door zijn er leuke activiteiten, zoals muziek, Meet & Greets of een boekverkoop, en is de bar in het Leescafé geopend voor het kopen van een drankje. De vier verschillende rondes starten om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Per ronde staat er een specifiek onderwerp in de schijnwerpers. 

Kolkende Taal wordt gemaakt in samenwerking met RTV Drenthe en op twee woensdagavonden per maand uitgezonden bij RTV Drenthe. Voorgaande afleveringen kun je hier terugkijken.

Programma
Ronde 1 om 13.00 uur - Musicals
Met: Tony Neef (acteur o.a. in ‘Miss Saigon’ en ‘Haal het doek maar op’), Jacques d'Ancona (musicalrecensent)

Ronde 2 om 14.00 uur - Vrouwen (ongelijkheid)
Met: Tom de Ket (regisseur 'Verleiders Female'), Gusta Geleijnse (actrice 'Verleiders Female'), Joy Wielkens (zangeres en actrice in o.a ‘Zwarte Tulp’ en ‘Dear Winnie’

Ronde 3 om 15.00 uur - Val Berlijnse muur, 30 jaar geleden
Met: Frank Westerman (auteur van o.a. 'De wereld volgens Darp'), Martin Bruining (van oorsprong Drentse fotograaf en samensteller van fotografieproject ‘Remnants of Deterrencerestanten van een nucleaire dreiging’), Jacqueline Dale (ooggetuige val Berlijnse Muur)

Ronde 4 om 16.00 uur - Pubers
Met: Dianne Liesker (actrice 'TIS Hier Geen Hotel') en Raymond Grimbergen (regisseur 'Brugklas')

Omdat op 1 november Nederland Leest start, krijgen alle bezoekers van Kolkende Taal al het Nederland Leest boek ‘Winterbloei’, dat pas vanaf 1 november in de Bibliotheek te verkrijgen is.

selecteer datum en tijd

prijzen en arrangementen

  • Normaal € 0,00

deze week bij dnk