Kolkende Taal

Kolkende Taal

Afl. 31: Kinder- en jeugdliteratuur

Als volwassenen herinneren we ons allemaal wel een boek of tijdschrift dat in onze jonge jaren indruk heeft gemaakt. Voor meisjes was dit bijvoorbeeld het tijdschrift Tina, een weekblad voor meisjes tussen de 8 en 12 jaar. Boeken en tijdschriften voor jongeren hebben vaak een boodschap in zich waar jongeren zich in kunnen herkennen of iets van kunnen leren, daarmee heeft kinder- en jeugdliteratuur een belangrijke rol in het literatuurlandschap. Daarom zal Kolkende Taal in het teken staat van het thema kinderen en jeugdliteratuur. (Wat aansluit bij dat het weekend van 28 en 29 januari bij DNK in het teken staat van Baby, Peuter en Kleuter Weekend en het Nationaal Theaterweekend.)

Het meisjes weekblad ‘Tina’ kent een grote bekendheid. Deze is zelfs zo groot dat Tina naar de theaters komt met ‘Tina de Musical’ (bij DNK op zaterdag 3 maart). En naar Kolkende Taal, want Dick van den Heuvel (scenarioschrijver en producent van ‘Tina de Musical’) komt tijdens de eerste helft van de middag vertellen over zijn favoriete boek, en Marthe Ledegang (Tina uit ‘Tina de Musical) zal optreden. Daarnaast schuiven de Drentse prentenboekenschrijfster en illustrator Natascha Stenvert en Enne Koens (schrijfster van toneelstukken, liedjes en boeken voor kinderen) aan.

Tevens zal Marcel Möring zijn befaamde column voordragen.

 

Bestel gelijk ook je gratis ticket voor de editie van 15.30 uur! Dan is Henk Westbroek te gast bij Kolkende Taal.

selecteer datum en tijd

ZO 28 JAN

foto's

Elke Kolkende Taal heeft spraakmakende gasten, bijzondere boeken en Diana de Groot. We duiken aan de hand van de boeken in het leven en werk van de gasten. Bovendien kun je elke editie van livemuziek genieten.

Kolkende Taal is gratis toegankelijk. Reserveer nu alvast een stoel!

Kijk op de pagina van Kolkende Taal naar de voorgaande edities.

prijzen en arrangementen

  • Normaal (Theater) € 0,00

deze week bij dnk