20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

INKT met Auke Hulst

Rosa Timmer interviewt auteur Auke Hulst

Genre: Literair

Vanavond ontmoet je romanschrijver, journalist en muzikant Auke Hulst tijdens een nieuwe editie van INKT. Hulst brak tien jaar geleden door met de autobiografische roman Kinderen van het Ruige Land (2012). Over een gezin op het Groningse platteland, een jonggestorven vader en een disfunctionele moeder die de vier kinderen grotendeels aan hun lot overlaat. Hierna volgden onder meer Slaap zacht, Johnny Idaho (2015), En ik herinner me Titus Broederland (2016), Motel Songs (2017), een reisboek dat ook een album omvat dat werd opgenomen tijdens een roadtrip van Philadelphia naar San Francisco, en Zoeklicht op het gazon (2018), een psychologische roman over Richard Nixon waarvoor hij de prijs voor Beste Groninger Boek ontving.

Afgelopen november kwam zijn nieuwste boek De Mitsukoshi Troostbaby Company uit, die genomineerd werd voor de prestigieuze Libris Literatuurprijs 2022. Auke is ook literatuurcriticus, reisjournalist en essayist voor onder meer NRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer, De Standaard en Columbus Magazine. Daarnaast is hij muzikant. Met al zijn werkzaamheden, uitgebrachte titels én gewonnen prijzen heeft Hulst interviewster Rosa Timmer genoeg te vertellen tijdens deze editie van INKT. Natuurlijk is er ook ruimte voor het publiek om vragen te stellen.

Ben je lid van Bibliotheek DNK? Dan krijg je korting op deze activiteit. Nog geen lid? Klik dan hier voor informatie over onze lidmaatschappen.

Deze activiteit staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van onze activitieten ga je naar agenda & tickets