20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

INKT met Marion Pauw

Gouden Strop Thrillertour

Genre: Literair

Vanavond staat INKT in het teken van de Gouden Strop Thrillertour, een initiatief van Stichting Gouden Strop en NBD Biblion. Uit een totaal aantal van vijftig spannende boeken, verschenen bij Nederlandse uitgeverijen tussen 1 maart en 31 december 2021, koos een jury 8 titels. Rosa Timmer gaat tijdens deze editie van INKT in gesprek met de winnaar van de Gouden Strop: Marion Pauw. Pauw won dit jaar de Gouden Strop met haar boek ‘Vogeleiland’. Zij mag daarmee de titel ‘Beste (oorspronkelijk) Nederlandstalige spannende boek’ aan haar thriller geven.

Marion Pauw
Marion Pauw (1973) is schrijfster en scenariste. Ze schreef onder andere de bestsellers Daglicht, Zondaarskind en Hemelen. Voor Daglicht ontving Pauw eerder al de Gouden Strop én de IJslandse prijs voor beste vertaalde thriller. Bij Lebowski Publishers verschenen van haar hand Hotel Hartzeer, met Susan Smit, en De experimenten. Met Vogeleiland maakte ze haar comeback als thrillerauteur.

Thomas Olde Heuvelt, genomineerd voor de Gouden Strop met zijn boek ‘Orakel’, zou ook aanwezig zijn tijdens deze editie van INKT. Hij heeft zich afgemeld en zal helaas geen onderdeel zijn van het programma.

 

 

Deze activiteit staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van onze activitieten ga je naar agenda & tickets