Het succes van Neelie Kroes

Het succes van Neelie Kroes

Een rolmodel, daadkrachtige politica en een van de machtigste vrouwen in Europa. Neelie Kroes is een icoon. Maar wat gaat er schuil achter dit ijzersterke imago? Hoe heeft ze de top weten te bereiken? En hoe hield ze zich staande in de politieke wereld geleid door mannen? De Derde Dinsdag van 21 november staat in het teken van deze powervrouw.

Ook al kende Kroes’ carrière en privéleven ups en downs, in haar bijna vijftigjarige loopbaan heeft Neelie zich nooit uit het veld laten slaan. Alies Pegtel, journalist en historicus, schreef in 2014 het boek ‘Brave meisjes schrijven zelden geschiedenis’ over het turbulente leven van Neelie Kroes. Voor haar verhaal interviewde ze familie, vriend, vijand en natuurlijk Neelie zelf. Tijdens deze Derde Dinsdag duiken we samen met Alies Pegtel in haar boek én in het veelzijdige leven van ‘Steely Neelie’.  

Op de derde dinsdag van iedere maand kun je in DNK een bijeenkomst bijwonen over een maatschappelijk relevant thema. Na het grote succes van de Derde Dinsdag met Femke Halsema, zetten we dit jaar de trend voort met het thema democratie.

Entree: Gratis voor leden van Bibliotheek DNK (wordt verrekend tijdens het bestelproces), € 5,- voor niet-leden.