20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Derde Dinsdag, Wouke van Scherrenburg

De invloed van Pim Fortuyn

Genre: Special

Dit jaar is het twintig jaar geleden dat de flamboyante politicus Pim Fortuyn om het leven werd gebracht door Volkert van der G. Wouke van Scherrenburg was in die tijd politiek verslaggever voor het televisieprogramma Den Haag Vandaag. Beroemd werd een scène uit maart 2002 waarin zij Pim Fortuyn ondervroeg met de woorden: “U bent een slechte verliezer hè?”, waarop Fortuyn antwoordde: “Ga lekker naar huis, koken, veel beter.”

Wouke van Scherrenburg vertelt tijdens deze Derde Dinsdag over haar werk als politiek verslaggever, de invloed van Pim Fortuyn en wat er sinds de tijd van Fortuyn is veranderd in politiek Den Haag.

Wouke van Scherrenburg
Wouke van Scherrenburg kan zich beroepen op een lange veelzijdige journalistieke carrière. Na een periode als freelance journalist en een dienstverband bij de Arnhemse Courant trad Wouke in 1987 in dienst van de VNU-Combinatie waar ze als parlementair verslaggever zich volledig kon wijden aan de binnen- en buitenlandse politiek. Na twee jaar werd ze benaderd om eenzelfde functie te komen vervullen bij Den Haag Vandaag. Ondanks dat ze niet meer dagelijks op tv te zien is, wordt haar stem nog wel hoog gewaardeerd en staat ze op nr. 2 in de Top 100 Meest Invloedrijke Twitteraars gepubliceerd door de Volkskrant.

 

Deze activiteit staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van onze activitieten ga je naar agenda & tickets