Derde Dinsdag - Vluchtelingen

met Tineke Ceelen

Derde Dinsdag - Vluchtelingen

Tijdens de ‘Derde Dinsdag’ staat altijd een actueel of maatschappelijk onderwerp centraal, ditmaal is de avond gekoppeld aan de theatervoorstelling ‘Vietnam’ (vr 28 feb). Deze editie van de Derde Dinsdag staat in het teken van vluchtelingen. Te gast zijn Tineke Ceelen en Art Rooijakkers van Stichting Vluchteling. Met grote betrokkenheid zetten zij zich in voor mensen die van huis en haard verdreven zijn.

Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling, staat bekend om haar tomeloze inzet voor vluchtelingen in de wereld. Ze laat geen kans onbenut om het leed in vluchtelingenkampen onder de aandacht te brengen bij politici en het Nederlandse publiek. In 2012 won ze hiervoor de Vrouw in de Media Award. 

Art Rooijakkers is naast televisiepresentator een van de ambassadeurs van Stichting Vluchteling. Rooijakkers zet zich al enkele jaren in voor de Nacht van de Vluchteling en samen met Tineke Ceelen reisde hij diverse keren af naar crisisgebieden. Zo bezocht hij vluchtelingen in o.a. Irak, Tanzania, Colombia en Curaçao.

Vanavond vertellen ze samen hun verhaal. 

Tip: wil je meer weten over vrijheid? Tijdens 'Vietnam' vertellen David van den Tempel, Robin van den Heuvel e.a. over ontelbare bootvluchtelingen die het ondraaglijke leven in communistisch Vietnam ontvlucht. Lees hier meer. 

 

mede mogelijk gemaakt door Rabobank Assen en Noord Drenthe

selecteer datum en tijd

Deze activiteit staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets