Derde Dinsdag - J.P. Balkenende

Derde Dinsdag - Jan Peter Balkenende

We kennen hem allemaal als voormalig minister-president van Nederland: Jan Peter Balkenende. Na zijn aftreden in 2010 heeft hij zeker niet stilgezeten. Nu is hij hoogleraar aan de Erasmus University Rotterdam, externe adviseur bij EY én voorzitter van de ‘Dutch Sustainable Growth Coalition’. Wat al deze functies met elkaar gemeen hebben? Één belangrijk thema: duurzaamheid. Iets waar Balkenende zich met hart en ziel voor inzet.  

Duurzaamheid en klimaatverandering zijn de laatste tijd weer volop in het nieuws. Uit een recent rapport van de Verenigde Naties blijkt dat het verschil tussen 1,5 en 2 graden opwarming van de aarde enorme gevolgen kan hebben. Denk aan het verdwijnen van koraalriffen, overstromingen en het verdwijnen van ijsplaten op Antarctica. Momenteel ligt de mondiale opwarming al rond 1 graad. 

Genoeg reden tot zorgen dus. Een meer duurzame wereld moet ervoor zorgen dat de opwarming van de aarde beperkt wordt. Hoe kan Nederland hieraan bijdragen? Tijdens deze Derde Dinsdag zal Jan Peter Balkenende hier meer over vertellen. Over bouwen aan een betere, toekomstbestendige wereld: hoe maken we Nederland groener?

selecteer datum en tijd

DI 26 FEB 2019

prijzen en arrangementen

  • Normaal € 5,00
  • Lid Bibliotheek € 2,50

deze week bij dnk