Derde Dinsdag - Anorexia

Derde Dinsdag - Anorexia

Anorexia is een ongrijpbaar monster. Een monster dat bij ongeveer 1300 mensen per jaar toeslaat, waarvan het overgrote deel jonge vrouw is. Wat anorexia precies inhoudt is soms moeilijk te bevatten; wat doet deze eetstoornis met je?

Helaas zijn er nog steeds genoeg patiënten die niet van anorexia kunnen genezen. Eén van die patiënten was Emma, inmiddels kennen we bijna allemaal haar verhaal. Jessica Villerius maakte een ingrijpende documentaire over Emma’s strijd tegen anorexia: ‘Emma wil leven’. Tijdens deze Derde Dinsdag vertelt ze haar verhaal en de lastige keuzes die ze soms moest maken bij de totstandkoming van de documentaire. Daarnaast is GZ-psycholoog Selma van der Schuur te gast. Zij is deskundige op het gebied van eetstoornissen bij Lentis/Psyq en vertelt over het ontstaan en de gevolgen van anorexia.

Tip: bezoek ook de voorstelling 'Emma wil leven' door Solo Stories in ons theater.

Tip: Schrijfster Josha Zwaan is aanwezig op het BoekenFEST'19 op 30 maart om te vertellen over haar boek 'Emma wil leven'.

Alvast inlezen in het onderwerp? Leen het boek 'Emma wil leven', of één van de andere boeken uit onze collectie over anorexia.

selecteer datum en tijd

Deze activiteit heb je helaas gemist. Gelukkig hebben we nog veel andere uitgaanstips, bekijk daarvoor onze agenda & tickets