De Literaire Verdieping

De Literaire Verdieping

Elke laatste donderdag van de maand kun je in de Bibliotheek met verschillende schrijvers de diepte in bij De Literaire Verdieping. Tijdens deze eerste editie worden dichter en schrijfster Marieke Lucas Rijneveld (auteur van o.a. 'De avond is ongemak') en schrijver, dichter en essayist Roelof ten Napel (auteur van o.a. 'Het leven zelf') door Annette Timmer geïnterviewd over hun boeken en dichtbundels. Daarnaast wordt er gesproken over onder andere het opgroeien in een streng gelovig milieu en het ontworstelen daaraan, schrijverschap en het dubbeltalent van beide auteurs, beiden schrijven zowel poëzie als proza. Natuurlijk is er ook ruimte voor het stellen van vragen.

Biografie Marieke Lucas Rijneveld
Marieke Lucas Rijneveld (Nieuwendijk, 1991) is schrijfster en dichter. In 2015 debuteerde ze met de dichtbundel ‘Kalfsvlies’, waarvoor Rijneveld de C. Buddingh’-Prijs ontving. In datzelfde jaar werd ze door de Volkskrant uitgeroepen tot literair talent van het jaar en ontving ze het C.C.S. Cronestipendium. In 2018 kwam haar debuutroman ‘De avond is ongemak’ uit, die in 2019 op de longlist van de Libris Literatuur Prijs stond en waarvoor zij de ANV Debutantenprijs ontving. In januari 2019 verscheen de nieuwste dichtbundel van Rijneveld genaamd ‘Fantoommerrie’

Rijneveld is opgegroeid in een gereformeerd boerengezin in Noord-Brabant en woont tegenwoordig in Utrecht. Naast haar werk als schrijfster, is Rijneveld werkzaam op een melkveebedrijf.

Biografie Roelof ten Napel
Roelof ten Napel (Joure, 1993) is schrijver, dichter en essayist. Hij debuteerde in 2014 met zijn boek ‘Constellaties’ en in 2015 was hij bekroond auteur van het C.C.S. Crone-stipendium. In 2016 werd Ten Napel als debutant geselecteerd door het Nederlands Letterenfonds. Daarna verscheen zijn roman ‘Het leven zelf’ (2017), dat genomineerd werd voor het Beste Boek voor Jongeren. Zijn poëziedebuut, ‘Het woedeboek’ (2018), werd genomineerd voor zowel de Grote Poëzieprijs, de C. Buddingh'-prijs als de Poëziedebuutprijs Aan Zee. Op 6 januari 2020 is zijn nieuwste dichtbundel ‘In het Vlees’ verschenen.

Ten Napel woont in Utrecht en is opgeleid als wiskundige en wetenschapsfilosoof aan de Universiteit Utrecht.

selecteer datum en tijd

Deze activiteit heb je helaas gemist. Gelukkig hebben we nog veel andere uitgaanstips, bekijk daarvoor onze agenda & tickets