Coderdojo

Coderdojo (1)

CoderDojo Assen realiseert samen met enthousiaste vrijwilligers een platform waar kinderen van 7 tot 14 jaar in Assen de mogelijkheid krijgen om kennis te maken met een nog ontbrekend vak in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs: programmeren.

Bij CoderDojo Assen leren kinderen programmeren, websites te bouwen, apps te ontwikkelen, programma’s te maken, games te maken en meer! We komen regelmatig bij elkaar om te leren programmeren, maar ook om andere deelnemers te ontmoeten. De CoderDojo is gratis bij te wonen omdat het volledig georganiseerd en begeleid wordt door vrijwilligers (mentoren).

Een belangrijke eigenschap van een CoderDojo is dat het plaatsvindt in een openbare ruimte en voor iedereen toegankelijk is. De Bibliotheek van DNK is daarom de perfecte plek voor onze bijeenkomsten.

Coder Dojo heeft slecht één regel: “Boven Alles: Wees Cool!”, Pesten, liegen en mensen hun tijd verdoen is niet cool.

Leren programmeren met Ozobot
Hoe programmeer je zelf een robot?

Ozobot is een minirobot die geprogrammeerd kan worden met kleuren en lijnen. Tijdens deze workshop maken we een mooie route voor de Ozobotjes. Door geheime codes in de lijnen te verwerken, geef je de robot allerlei opdrachten.

We gaan met elkaar een route uitzetten voor de Ozobot en leren zo al spelenderwijs wat programmeren is.

Bestel hier je tickets voor CoderDojo.