20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

BoekenFEST ’20

Genre: Literair

BoekenFEST’20 wordt rebels! Speciaal voor deze avond heeft DNK een eigen rebellenclub samengesteld die zorgt voor een avond vol lef. Schrijvers als Annejet van der Zijl, Tommy Wieringa, Herman Brusselmans en Özcan Akyol maken hun opwachting en nemen je mee in dwarse, stoere en boeiende verhalen.

Zaterdag 21 maart sluit DNK de Boekenweek (op z’n rebels een week na het landelijke slot) af met het BoekenFEST. Een sfeervol – en dit keer bovenal rebels – festival gevuld met bekende schrijvers, liveoptredens, culinaire versnaperingen en stoere verhalen. Speciaal voor deze editie heeft DNK een wel heel bijzondere groep samengesteld: DNK’s rebellenclub. Annejet van der Zijl, Tommy Wieringa, Özcan Akyol, Herman Brusselmans, Stella Bergsma, Heleen van Royen en Roos Schlikker voegen zich bij deze club en bezorgen jou een avond om niet te vergeten. 

De optredens
Schrijfster van het Boekenweekgeschenk 2020 Annejet van der Zijl is met bestsellers als Sonny Boy, Bernhard en De Amerikaanse prinses één van de bekendste en meest gelezen auteurs van Nederland. Tijdens haar optreden op het BoekenFEST’20 vertelt zij over het schrijven van het Boekenweekgeschenk dat gaat over een Amerikaans-Nederlandse liefdesgeschiedenis in tijden van onderdrukking en slavernij. Stella Bergsma schrijft over het eigen lichaam en over naaktheid. We leven in extreme tijden. Aan de ene kant kun je op internet bijna meer naakt zien dan het blote oog kan verdragen en aan de andere kant zijn onze standen compleet gestoffeerd en gaat niemand meer topless. Tijdens haar optreden gaat Bergsma in op kwetsbaarheid, seksualiteit, vrouw zijn en ouder worden.

Tommy Wieringa is niet alleen zelf een rebel, maar schrijft ook graag over rebellen. De legendarische Joe Speedboot is daar een goed voorbeeld van. Tijdens BoekenFEST’20 draagt Wieringa voor uit eigen werk en vertelt over zichzelf, zijn dochters en zijn overleden moeder. Özcan Akyol en Herman Brusselmans, die zich beiden wel als rebels durven te bestempelen, gaan met elkaar in gesprek over hun werk, carrière en het Boekenweekessay dat Akyol dit jaar voor zijn rekening mocht nemen. Tot slot mag ook Heleen van Royen niet ontbreken in dit rijtje. Rebels als altijd schreef zij een boek over haar seksleven met haar twintig jaar jongere partner. Deze avond zal ze verder ingaan op het doorbreken van taboes.

Naast de optredens van de schrijvers is er een minstens zo spraakmakend randprogramma met Cocktails & Comedy, een spannende pubquiz, activiteiten in het JackLab, literaire tattoos en meer. Natuurlijk kan je deze avond ook de boeken van de schrijvers aanschaffen én laten signeren bij de stand van de Bruna. 
 

Deze activiteit staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van onze activitieten ga je naar agenda & tickets