20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Baby, Peuter en Kleuter Markt: online editie

Genre: Kind/familie

Op de laatste zaterdag van de Nationale voorleesdagen staat de bibliotheek van DNK jaarlijks in het teken van de Baby, Peuter en Kleuter Markt. Ook in 2021 is er een Baby, Peuter en Kleuter Markt: de online editie!

Schuif aan bij vragenuurtjes waarbij specialisten op het gebied van slaap, voeding en gezondheidszorg al jouw vragen beantwoorden, doe mee aan leuke activiteiten, stel vragen aan een echte BM-er én geniet zeven dagen lang van exclusieve kortingen, en dat allemaal online! Reserveer hieronder snel jouw gratis tickets.

Programma

Activiteiten
10:00 Boekstartuurtje ‘Coco kan het!’

Kijk gezellig samen met je kindje (0 – 4 jaar) het online Boekstartuurtje op onze Facebookpagina. Dit keer wordt er voorgelezen uit het Prentenboek van het jaar ‘Coco kan het!’, een prachtig verhaal over moed.

11:00 Babymassage door Babypraktijk Noord
Babymassage is een fijne manier om met je kindje bezig te zijn. Je leert allemaal technieken die je kunt toepassen op jouw baby. Babymassage heeft veel verschillende positieve effecten op jouw kindje en is erg geschikt voor kindjes die last hebben van buikkramp, obstipatie of moeizaam slapen. Ook voor jou als ouder is het erg fijn om je kindje te masseren. Het versterkt jullie band door alle feelgood-hormonen die jullie beide aanmaken tijdens de massage. Kijk op babypraktijknoord.nl voor meer informatie.

Huiskamersessies
12:00 Spreekuur logopedist
Helma Gerdes is preventief logopedist bij GGD Drenthe. Preventieve logopedie is onmisbaar bij het stimuleren van spraaktaalontwikkeling en bij het tijdig signaleren van problemen op het gebied van de spraak- en taalontwikkeling en stem- en mondgewoonten bij jonge kinderen. Helma heeft een spreekuur op het consultatiebureau en komt op de kinder- en peuteropvang en op scholen om ouders en kinderen te ondersteunen en adviseren.

13:00 Spreekuur lactatiekundige
Roxane Liewes is lactatiekundige IBCLC en houdt zich bezig met alles rondom borstvoeding. Liewes geeft voorlichtingen tijdens de zwangerschap maar natuurlijk ook daarna. Soms loopt de borstvoeding niet helemaal zoals je wil, dan kan het prettig zijn als iemand met je meedenkt. Want voor (bijna) elk probleem is een oplossing. Kijk voor meer informatie ook op babypraktijknoord.nl.

14:00 Spreekuur kinderslaapcoach
Hoeveel slaap heeft je kindje eigenlijk nodig? Waardoor wordt hij of zij midden in de nacht wakker? Heb je twijfels of vragen over het slapen van je kindje? Ben je benieuwd wat een slaapcoach voor jouw gezin kan betekenen? Je bent van harte welkom tijdens deze gratis huiskamersessie gegeven door José Gossen. Gossen heeft haar eigen kinderslaapcoach praktijk ZoeteSlapers. Als Gentle Sleep Coach helpt ze gezinnen met baby’s en kinderen tot 6 jaar aan meer slaap.

15:00 Spreekuur EETteam
Te veel eten, te weinig eten, eenzijdig eten, angst om te eten. Eetproblemen bij kinderen kennen veel verschijningsvormen. Maar kenmerkend is dat veel van die problemen niet op zichzelf staan. Daarom kiest het Eetteam in Assen ervoor om vanuit verschillende invalshoeken en disciplines naar een eetprobleem te kijken. Zo is het mogelijk om kinderen en hun omgeving hulp op maat te bieden en succesvol te werken aan oplossingen. Dus heb jij vragen op dit gebied? Het Eetteam in Assen staat voor je klaar!

Q&A
16:00 Q&A BM-er (Bekende Moeder) Laviesanne

Sanne Akkerman, bij haar publiek bekend als @Laviesanne, begon vanuit haar hobby en interesse voor beauty haar blog ‘Laviesanne.nl’ in 2013. Als moeder van twee (5 en 2 jaar) blogt Sanne over het moeder-zijn, beauty en lifestyle. Op Instagram deelt ze dagelijks foto’s en video’s waarmee ze haar ruim 100.000 volgers een kijkje in haar leven geeft, of een dosis hilariteit brengt met haar typetjes en sketches. Bij Sanne draait het om relativering van het ouderschap. Wil jij meer van haar weten? Stel Sanne dan al jouw vragen tijdens deze Q&A! Je bent hierbij zelf niet in beeld. Natuurlijk kan je ook meegenieten van de Q&A zonder dat je prangende vragen hebt.

Let op: voor de babymassage-activiteit, de huiskamersessies en de Q&A dien je van te voren tickets te reserveren. Je ontvangt vervolgens voorafgaand aan het event een exclusieve link om de activiteit online bij te wonen. De tickets zijn gratis!

Deze activiteit staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van onze activitieten ga je naar agenda & tickets